Hvordan åpne tett toalett?

Har du tett toalett? Lurer du på hvordan du kan åpne toalett? Da har du kommet til rett sted! Vi i Spylevakta åpner tette rør og toaletter hver eneste dag. Når toalettet tetter seg er det flere ting du kan gjøre for å få toalettet tilbake. Det mest vanlige er å bestille spylebil, men du kan også forsøke å åpne tett toalett selv. Hvis problemet sitter i nærheten av toalettet, eller i selve toalettet, så kan det være vel så effektivt å ta saken i egne hender. 

Våre spylebiler, med moderne utstyr og spyledyser, løser problemet raskt og effektivt. Spylevakta har kort ventetid, faste lave priser og lang erfaring med tette toaletter. 

Har du tett toalett? Kontakt oss!

Kontakt oss for å bestille spylebil

Hva koster det å åpne tett toalett?

Vi åpner de aller fleste avløp til vår minstepris. 3 800 kr ink mva. Vår minstepris inkluderer transport og arbeid inntil 1 time på stedet. Utover 1. time på stedet påløper medgått tid etter angitt timepris. For fullstendig prisliste kan du klikke her

Prisliste for tett toalett

Spylevakta er en trygg leverandør når uhellet er ute. Vi har transparent prisliste og forutsigbare leveringsbetingelser. Ingen liker dyre overraskelser. Når uhellet først oppstår er det viktig å få den hjelpen man trenger, til riktig pris. 

Bestill spylebil

Plumbo i toalett

Plumbo er et velkjent produkt og en mye brukt avløpsåpner, men egner det seg i toalettet? Nei. Plumbo pulver er ikke beregnet for bruk i toalett. Du kan se plumbo sin egen FAQ ved å følge denne lenken: Kan jeg bruke Plumbo sine avløpsåpnere i toalettet? Der kan du også lese om Plumbo Heavy Gel som de oppgir at kan brukes i toalettet. 

Som hovedregel så anbefaler vi ikke bruk av avløpsåpner når toalettet er helt tett. Det er flere grunner til det, uten å gå inn på om det er en god eller dårlig løsning på problemet, men om toalettet er helt tett er det vanskelig for kjemikaliene å komme forbi vannlåsen. 

3 gode grunner til ikke å bruke avløpsåpner i toalett

 1. Hvis toalettet er helt tett så kan det fylle seg opp med vann og i verste fall renne over. Hvis dette skjer er det potensielt dyrt om toalettet er fylt med sterke og farlige kjemikalier. Disse produktene ødelegger gulv og inventar. I tillegg er de skadelige og farlige å jobbe med. 
 2. For å åpne et tett toalett selv kan man bruke klosettpumpe, egne hender og hansker eller forsøke en tradisjonell stakefjær. Disse alternativene blir både vanskeligere og farligere hvis man har tilført avløpsåpner først.
 3. Hvis du trenger spylebil så setter vi pris på at du ikke tilfører avløpsåpner eller andre sterke kjemikalier før vi kommer. Dette utsetter oss for potensiell fare og arbeidsskader, i tillegg til at det utsetter utstyret vårt for unødig slitasje. Hvis du har brukt avløpsåpner og likevel trenger spylebil er det viktig at du informerer oss om at det er brukt avløpsåpner. Så unngår vi unødvendige skader på jobb. 

Tett do
Spylebil tett toalett

Ting å tenke på når toalettet tetter seg

Når toalettet tetter seg kan det være problemer tilknyttet tett toalett alene, men det kan også være problemer med avløpet og kloakkrørene generelt. Hvis toalettet er nederste avløpspunkt, eller nærmest tilstoppelsen, eller nærmest tilstoppet bunnledning ut fra huset kan det være at problemet viser seg i toalettet først, uten at det nødvendigvis er noe galt med toalettet i seg selv.

Med tett toalett er det derfor lurt å ikke bruke vann i boligen før problemet er kartlagt og eventuelt løst. Alt vann du bruker i boligen går ut via boligens bunnledning/stikkledning. Når avløpet er tilstoppet kan avløpsvann komme opp i sluk og toalett og skape vannskader. Første tips er derfor å stoppe all bruk av vann frem til du har fått hjelp.

Hvorfor tetter toalettet seg

Det kan være mange grunner til tett toalett. Feil bruk av toalettpapir, for mye toalett papir, gjenstander og leker som finner veien til toalettet via småbarn eller uhell. Forskjellige årsaker krever forskjellige fremgangsmåter og løsninger. Det er naturligvis forskjell på fremgangsmåte om avløpet tettes av en lekebil, eller av toalettpapir.

En annen årsak kan være ytre påkjenninger på dine avløpsrør. Tunge kjøretøy, dårlig utført grunnarbeid eller gamle stålrør kan kollapse, bli klemt flate eller ødelegges av rust. I tilfeller der det mistenkes at noe er galt med avløpsrørene vil vi anbefale at det utføres en rørinspeksjon for å avdekke hva problemet er og mulige løsninger/utbedringer.

Avløpsåpner og tette toalett

Mange av våre kunder forsøker å løse problemet selv før de kontakter oss. Enten om de forsøker seg med hageslange og stakefjær, pumpe eller tradisjonell avløpsåpner. Det kan være en god ide, men vær forsiktig, les deg opp på gode råd og følg bruksanvisningene som gitt på produktene du ønsker å bruke. De aller fleste avløpsåpnere fraråder bruk ved tett toalett. Husk å alltid følge bruksansvisningen til det produktet du ønsker å bruke. 

Mudin avløpsåpner

Hvis du skal bruke avløpsåpner på egenhånd anbefaler vi at du bruker Mudin Avløpsåpner. Dette er en testvinner og et produkt vi har god erfaring med. Her kan du lese mer om test av avløpsåpnere og om hvorfor Mudin avløpsåpner er best. Avløpsåpner er sjeldent en god løsning når toalettet er helt tett. Husk at avløpsåpnere består av sterke kjemikalier. Du må aldri benytte flere avløpsåpnere. Disse produktene kan ha sterke kjemiske reaksjoner om de blandes eller brukes feil. 

Avløpsåpner eller spylebil? 

Hvis avløpet er helt tett er det noen ting du skal tenke på før du tilfører kjemikalier. Under spyling tilføres vann i avløpsrørene. Selv om vi alltid forsøker å begrense vannsøl, og om mulig unngå vannsøl, kan det være tilfeller hvor noe vannsøl er uunngåelig for å få åpnet avløpet. Hvis avløpet da er fylt opp med kraftige kjemikalier så vil dette kunne skape merker på inventar og gulv. Vår erfaring er derfor at avløpsåpner kan være et godt alternativ før røret tetter seg eller når røret er delvis tett. Hvis avløpsvannet for eksempel siger sakte igjennom kan avløpsåpner, i kombinasjon med varmt vann, åpne og rense tilgrodde rør. Hvis avløpet eller toalettet er helt tett vil det være mer naturlig å starte med spylebil først som sist.

Slik åpner spylevakta tett toalett

Når toalettet skal åpnes starter vi med å kartlegge hvor tilstoppelsen er. Her er god erfaring viktig. Vi ønsker å jobbe så nære tilstoppelsen som mulig, uten å lage mer søl og bryderi enn nødvendig. Er tilstoppelsen i selve toalettet eller i umiddelbar nærhet kan det være nødvendig å demontere toalettet for å få tilgang. Hvis tilstoppelsen befinner seg lenger ut i bunnledning/stikkledning vil det som regel være mulig å løse problemet fra nærmeste stakeluke, kum eller sluk. I så fall kan toalettet stå urørt.

Når beste tilgangspunkt er avklart vil vi starte arbeidet. Vi benytter riktige spyledyser for effektiv spyling av rørene, avhengig av dimensjon, rørtype og forventet problem. Spyleslange med spesialdyse føres inn i avløpsrøret. Deretter spyles tilstoppingen fra hverandre. Vi avslutter spylingen med å rense avløpsrøret for avfall, skitt og smuss.

I noen tilfeller er tett avløp og tett toalett et resultat av bruk, toalettpapir og perioder uten kontinuerlig bruk. I andre tilfeller er tett avløp og tett toalett et resultat av skader og problemer med avløpsrøret. Når vi opplever det som sannsynlig skade på rør, eller hvis du opplever gjentatte problemer med avløpet, anbefaler vi en rørinspeksjon for å avdekke skader og årsak til problemet.

5,0 29 reviews

 • Knut Klose ★★★★★ for 6 måneder siden
  Tette avløp på kjøkken og bad var fikset på en time. De rettet opp feil i røropplegget som jeg aldri hadde oppdaget selv, og som bidro til resultatet. Veldig fornøyd.
 • N O Lund ★★★★★ for 9 måneder siden
  Flink kar som kom og fikset tett avløpsledning. På Risløkka Trafikkstasjon. Hilsen Nils Statsbygg
 • Ottar Grindheim ★★★★★ for 10 måneder siden
  Spylevakta var på plass raskt, knappe to timer etter jeg ringte, fikk ordnet problemet og var hyggelige og ordentlige, anbefales👍
Tett toalett - tett avløp
Tett toalett

Pris for å åpne tett toalett

Det vanligste spørsmålet vi møter ved tett toalett er «hvor mye koster det?». Det er vanskelig å svare på på forhånd da vi ikke vet hva som befinner seg i dine rør, eller hvilke skader som kan ha oppstått. Likevel er det slik at vi åpner de aller fleste avløp for minstepris, 3 800 kr inkl. MVA, som inkluderer 1 time arbeid på stedet. Du kan se hele vår prisliste her.

Med tett toalett er noen ting du kan gjøre for å påvirke prisbildet. Ved å rydde før vi kommer, fjerne eventuelt dusjkabinett om nødvendig for tilgang til sluk, demontere aktuelt toalett eller rydde vei til stakeluke. Alt som sparer oss for tid, kan spare deg for penger. Dette kan du selvsagt spørre oss om og avtale nærmere med oss på telefon før du eventuelt bestiller spylebil. Det er helt uforpliktende å ringe oss og vi vil alltid forsøke å gi deg så god hjelp som mulig.

Spisskompetanse i flere ledd

Ved tett, eller skadet avløp og tett kloakk hender det at følgeskader krever kompetente håndverkere som stiller på kort varsel. Derfor samarbeider vi med Helgheim VVS AS og andre lokale rørleggere. Her blir Spylevakta og spylevakta sine kunder prioritert og du får nødvendig hjelp på kort varsel. Det er en stor trygghet for deg som kunde.

Leveringsbetingelser

Trykk her for å lese våre generelle leveringsbetingelser og vilkår. Hvis din bestilling har behov for tjenester/løsninger utover de generelle vilkår eller prisliste ber vi deg ta kontakt direkte for å avtale nærmere.

spylebil for tett toalett