Rørinspeksjon med kamera er en trygg og enkel måte å avdekke problemer i avløp. I noen tilfeller holder det ikke bare å spyle rent. Er det røtter som har funnet veien inn i avløpsrøret, rust, eller bruddskader, så må dette avdekkes og kartlegges før det kan utbedres. I noen tilfeller møter vi også fremmede plastgjenstander fra badet, som har blitt skylt ned i toalettet. Har du barn, eller kanskje har du vært uheldig selv? Vi stiller på kort varsel med spylebil og kamera så du får tilbake avløpet.

Kamerainspeksjon og rørinspeksjon

Kamerainspeksjon og rørinspeksjon er det samme. Inspeksjonen utføres med et spesialkamera påmontert en stakefjær. Kameraet skyves så inn i avløpsrøret og filmer/tar bilder av innsiden. Kameraet teller antall meter/avstand og lager en digital oversikt av avløpsanlegget. Full video, bilder og detaljert rapport er inkludert.

Opplever du at avløpet tetter seg gjentatte ganger kan det være lurt med en rørinspeksjon. Det er enklere å avverge, forbedre og utbedre problemer med avløpet når man vet hva problemet er.

Rørinspeksjon

Feil som avdekkes ved rørinspeksjon

  • Bruddskader
  • Stillestående avløpsvann (Svank/motfall)
  • Røtter i rørene
  • Rustproblemer og løs rust
  • Avleiringer og gjenstander

Etter utført rørinspeksjon får du detaljert rapport med bilder/video fra inspeksjonen som påviser eventuelle utfordringer/problemer med avløpet. I tillegg kan vi også utarbeide fallhøyderapport og visuell modell av avløpsanlegget.

Rapport fra rørinspeksjon
Rørinspeksjon i borettslag

Hvordan utføres en inspeksjon

Når vi skal inspisere avløp er det vanlig at vi gjennomfører høytrykksspyling av avløpet først. Dette for å bedre sikt, fjerne skitt og avfall samt å spare kamera for unødig slitasje. Dette sikrer at kameraet kommer til der det skal og får dokumentert avløpet tilstrekkelig.

Når spyling er utført starter inspeksjonen fra strategiske punkter i nærheten av der problemet antas å være. Videre jobber vi oss igjennom rørene for å avdekke feil og mangler, samt at vi utfører sporadisk spyling ved behov. Når rørinspeksjonen er ferdig er som regel rørene rene og pene, samtidig som du får god oversikt over tilstanden på ditt avløp.

Hvorfor utføre rørinspeksjon?

Det er mange gode grunner til å utføre rørinspeksjon med kamera. Som regel utføres rørinspeksjon med bakgrunn i at det mistenkes feil med avløpsrørene eller i forbindelse med å planlegge nødvendig vedlikehold/utbedringer. Det kan også være i forbindelse med oppussing eller som dokumentasjon til forsikringsselskap.

En overraskende stor andel av befolkningen vet svært lite om egne avløpsrør. Mange vet ikke engang hvor de går, eller i hvilken forfatning de er i. Avløpsrør som svikter kan skape store ødeleggelser og dyre lekkasjer. Vi anbefaler at du inkluderer avløpsrørene dine når du lager plan for vedlikehold av boligen.

En korrekt utført rørinspeksjon med skriftlig rapport som dokumenterer feil og skader, samt påviser hvor de er gir deg muligheten til å utbedre feil og skader lokalt. Dette er besparende både for økonomi og miljø.

Rørinspeksjon deformert avløpsrør

Vi er tilgjengelig når du trenger det!

Ruben Johansen

Daglig leder
Spylevakta på jobb

Ta kontakt for mer informasjon

Priser

Det kan være utfordrende å si noe om pris på forhånd. Det vi kan si er at de aller fleste rørinspeksjoner utføres til minstepris. Det inkluderer kjøring, driftskostnader, arbeidstid og bilder/video av eventuelle funn. Er det nødvendig med spyling av rør i forbindelse med inspeksjon kommer spyling i tillegg.

Prisliste ved rørinspeksjon

Spylevakta ønsker å være en trygg leverandør du kan henvende deg til når uhellet er ute. Derfor har vi transparent prisliste og åpne leveringsbetingelser. Ingen liker dyre overraskelser. Når uhellet først oppstår er det viktig å få den hjelpen man trenger, til riktig pris. Med Spylevakta kan du være trygg på at du får hjelpen du trenger uten unødvendige overraskelser. Les mer i vår prisliste.

Spisskompetanse i flere ledd

Ved tett, eller skadet avløp hender det at følgeskader og lekkasjer krever kompetente håndverkere som stiller på kort varsel. Derfor samarbeider vi med Helgheim VVS AS ved behov for rørlegger. Dette er en lokal leverandør vi kjenner godt og har samarbeidet lenge med. Her blir Spylevakta og spylevakta sine kunder prioritert og du får nødvendig hjelp på kort varsel. Det er en stor trygghet for deg som kunde.

Leveringsbetingelser

Se våre generelle leveringsbetingelser og vilkår. Hvis din bestilling har behov for tjenester/løsninger utover de generelle vilkår eller prisliste ber vi deg ta kontakt direkte for å avtale nærmere.

Kontakt oss i dag!

God kundeopplevelse

I Spylevakta er vi opptatt av god service og kundeopplevelse. Det er overraskelse nok når kloakken kommer opp av sluket. Spylevakta skal være et trygt alternativ når uhellet først er ute. Hos Spylevakta møter du flotte medarbeidere med topp moderne utstyr. Vi gir deg riktig hjelp til riktig pris.

Ring oss!

Trenger du spylebil eller lurer du på noe?

Holler Box