Spylebil, forsikring og tette avløpsrør

Hva er en spylebil? Hvorfor man trenger en spylebil? Spylebilen består av et høytrykksaggregat og tilhørende nødvendig utstyr for å holde rør og avløp funksjonelle. Vann kommer opp av sluk? Da trenger du en spylebil. Tett vask? Det kan hende du bør spyle rørene. Tette rør på badet, eller på kjøkkenet, kan føre til lekkasjer og dyre vannskader! Vi spyler rørene rene og sørger for at de fungerer som de skal. 

Hva er en spylebil?

En spylebil er det motsatte av en tradisjonell sugebil som ved hjelp av vakuum suger avløpsvann o.l. En spylebil har innebygd en kraftig høytrykkspyler med påmonterte tromler, spyleslanger, lenser og spesialdyser. Det hele styres med fjernkontroll, mens slange og dyse styres manuelt. Vannet hentes fra vanntanker bygget inn i bilens varerom. Spesialtilpasset utstyr for å hjelpe deg med tette rør på badet.

Riktig utstyr for tette rør

Når avløp og rør tetter seg er alternativene få. Man kan forsøke å åpne avløp og rør med tradisjonell stakefjær. Hvis dette ikke fungerer er spyling neste alternativ. Riktig utstyr er viktig for effektiv og skånsom spyling av rør. I noen tilfeller bruker vi også spesialdyser som i tillegg til å spyle vann sliper rørene. Dette er nødvendig hvis du for eksempel har røtter som trenger inn i avløpsrørene eller hvis det er nødvendig å fjerne rust i rørene.

Ranger spylebil pris

Tett kloakk forsikring

Tett kloakk forsikring. Det er ikke uvanlig at boligforsikringen dekker tett kloakk og tette avløpsrør. Hvis du er uheldig og har problemer med kloakk eller avløpsrør anbefaler vi deg å ta kontakt med ditt forsikringsselskap så fort som mulig! Hør hva din forsikring dekker og meld inn skade om du har dekning. Husk at du plikter å melde ifra så fort du har anledning.

Når skaden er meldt til forsikringsselskapet og du har avklart om du har dekning kan du bestille spylebil. I de aller fleste tilfeller så ønsker forsikringsselskapet dokumentasjon på arbeidene som er utført og video av skader på kloakk/avløpsrør. Vi har med kamera for rørinspeksjon i våre spylebiler og hjelper deg med alt sammen.

Vi har døgnåpen vakttelefon!

Vann kommer opp av sluk

En svært uhyggelig overraskelse. Plutselig strømmer avløpsvannet opp av sluket. Når det kommer vann opp av sluk i kjeller er det viktig å være rask. Vannskader, spesielt når det er snakk om avløpsvann, kan bli dyrt. Spylevakta stiller på kort varsel og hjelper deg når avløpsvannet kommer opp av sluket.

Det kan være mange grunner til tett sluk på badet. Hår fra dusjen, avleiringer og fett. Vi anbefaler alle å skylle avløpet med glovarmt vann ved jevne mellomrom. Det kan være et effektivt tiltak for å motvirke tette sluk og avløp. Hvis dette ikke er nok for å fjerne fett og avleiringer kan du ringe spylevakta for en vedlikeholdsspyling av dine rør. Vannet renner ikke ned i vasken? Da er avløpet tett. Ring 92 11 00 59 for å avtale spyling av dine rør og avløp.

Vannet renner ikke ned i vasken

Dette er en vanlig henvendelse Spylevakta.no får. «Vannet renner ikke ned i vasken». «Hva nå?». Har du forsøkt med avløpsåpner og/eller stakefjær uten hell? Tett vask? Da er det på tide å ringe Spylevakta. Vi spyler og renser avløpsrør, sluk og vask så du kan bruke boligen som normalt.

Det kan være mange grunner til at avløpsvannet løper tregt. Enten det er under dusjen eller på kjøkkenet. Åpne tett toalett? Tette rør på badet eller tett vask? Tett avløp? Fortvil ikke. Spylevakta har utstyr til spyling av alt fra tynne avløpsrør under vasken til større avløpsrør og stikkledninger. Vi jobber oss effektivt igjennom rørene og sørger for at avløpet løper som normalt.

Spylebil og vedlikeholdsspyling

Vedlikeholdsspyling av rør og avløp. Det aller viktigste tiltaket for å unngå dyre lekkasjer og vannskader er godt vedlikehold. Når det kommer til vann og fukt er det grunn til å ta vedlikeholdet på alvor. Problemene blir ikke borte av seg selv, og de blir aldri mindre eller rimeligere ved å vente. Enten det er fett, avleiringer, hår eller røtter som trenger inn i rørene. Det er kun ved vedlikehold og tilsyn at problemene oppdages og utbedres, uten at det koster dyrt.

Spylebil pickup kombibil

Stake opp rør

Har du tette rør i boligen? Har du en stakefjær tilgjengelig? Om du ikke er redd for litt møkka-arbeid kan det hende du klarer å løse problemet selv, med en stakefjær. Å stake opp rør var lenge den vanligste måten å ordne problemet på. Da fører du rett og slett stakefjæren inn i rørene der du tror det er tett også førsøker du å ødelegge proppen. Dytt og dra, i håp om at det løsner. Dessverre skal man ha litt flaks for at det virker. I de aller fleste tilfeller så må det kraftigere redskaper til for å stake opp rør. Våre spylebiler staker opp rørene og spyler de rene raskt og effektivt. 

Kontakt oss for å bestille spylebil

Fornøyde kunder

5,0 29 reviews

  • Knut Klose ★★★★★ for 6 måneder siden
    Tette avløp på kjøkken og bad var fikset på en time. De rettet opp feil i røropplegget som jeg aldri hadde oppdaget selv, og som bidro til resultatet. Veldig fornøyd.
  • N O Lund ★★★★★ for 9 måneder siden
    Flink kar som kom og fikset tett avløpsledning. På Risløkka Trafikkstasjon. Hilsen Nils Statsbygg
  • Ottar Grindheim ★★★★★ for 10 måneder siden
    Spylevakta var på plass raskt, knappe to timer etter jeg ringte, fikk ordnet problemet og var hyggelige og ordentlige, anbefales👍

Ødelagt kloakkrør forsikring

Noen ganger tetter avløpene seg på grunn av bruk. Andre ganger er det ødelagt kloakkrør. I de tilfellene kloakkrørene er ødelagt må de utbedres. Tidligere var det normalt å grave opp og legge nye rør. I dag ser vi at det blir mer og mer vanlig med rørfornøying.

Når vi har spylt opp proppen går vi inn med kamera for å utføre inspeksjon og avdekke årsak til problemene. Typiske feil vi finner er bruddskader på kloakkrørene, fremmedlegemer som lekebiler, mopper og bleier eller røtter som trenger inn i rørene. Forsikringen ønsker dokumentasjon på funn. Dette kan være viktig om du skal få dekket kostnadene av ditt forsikringsselskap. 

Spylevakta på jobb

Hvilken forsikring dekker spylebil?

Dersom uhellet skulle oppstå så er det godt å vite at det finnes hjelp å få. Det finnes forsikringer som dekker tette avløpsrør og problemer med kloakken. Tett kloakk kan føre til store kostnader. Det er ikke bare spyling og inspeksjon som kan koste penger. Den vanligste årsaken til skade i forbindelse med tett kloakk er vannskader. Når avløpsrørene tetter seg så vil avløpsrørene fylle seg opp og til slutt over. Da kommer vannet opp fra nærmeste sluk eller tilgangspunkt i forhold til der det er tett. Har du tett stikkledning og bad i underetasjen risikerer du å få alt vannet du bruker opp sluket.

I slike tilfeller oppstår det store og dyre skader på bygning og eiendeler berørt av oversvømmelsen. Det er altså boligforsikringen, og i noen tilfeller innboforsikringen, som er aktuelle når kloakken tetter seg. Boligforsikringen vil kunne dekke vannskader. Spesielt de beste husforsikringene. Innboforsikringen vil kunne dekke skader som oppstår på eiendeler. Alle eiendeler som ligger på gulvet der kloakken kommer opp av sluket vil normalt være tapt. Det samme gjelder møbler og elektronikk. 

VI ER HER FOR DEGTilgjengelig 24/7 alle dager i året.

Spylevakta stiller hele døgnet, året rundt. Vi hjelper deg når du trenger det!
FORNØYDE KUNDER
Vårt mål er å ha de mest fornøyde kundene i vår bransje!
Spylevakta har fokus på god service og effektive løsninger. Vi ordner opp!
Det er overraskelse nok når kloakken går tett. Spylevakta har åpen prisliste og tydelige vilkår.

Hva dekker forsikringen

Mange forsikringsselskaper dekker hele eller deler av reparasjonen ved bruddskade, tette rør, lekkasje eller tilbakeslag – hvis kloakkrørene er av plast. Når avløpsrørene er av plast så pleier ikke alder ha innvirkning på dekningen. Normalt er det ingen avkortning på forsikringen når rørene er av plast.

Hvis kloakkrørene (stikkledning) er laget av et annet materiale. Som for eksempel gamle soilrør (stål/metall), eller betongrør, er det mange forsikringsselskaper som opererer med aldersfradrag på gamle rør. Hvor mye av reparasjonen som dekkes er ofte avhengig av hvor nye rørene er. Det betyr at om du har veldig gamle kloakkrør av betong eller stål så risikerer du å måtte betale hele utbedringen selv.

Vi kan naturligvis ikke vite som inngår i din forsikringsavtale. Det er opp til deg og ditt forsikringsselskap å bli enige om. Hva forsikringsselskapene dekker i forbindelse med avløpsrør og kloakk varierer. Hvis uhellet er ute så anbefaler vi deg å ta kontakt med forsikringsselskapet ditt om din forsikringsdekning.

Matrester og tette rør på kjøkkenet

Det er på kjøkkenet du finner matrester og matfett. Det er også på kjøkkenet du finner de minste og tynneste avløpsrørene. Avløpsrør på kjøkken er mindre i diameter. Disse rørene tetter seg raskere og enklere enn kloakkrøret til for eksempel toalettet. Det betyr at du må være ekstra påpasselig med hva som finner veien ned i avløpsrørene på kjøkkenet. I tillegg er det her du lager mat og her det er størst risiko for matrester og fettrester. Noe matrester og fett må man regne med finner veien til avløpsrørene våre. Også om du skraper av matrestene så vil det være igjen noe til oppvasken. Derfor kan det være en god ide å gjøre forebyggende tiltak.

Forebyggende mot tette rør på kjøkkenet

Det finnes forebyggende tiltak du kan ta for å motvirke tette avløpsrør. I tillegg til å kaste matrester i avfallet – der de hører hjemme – og unngå så mye matrester i avløpet som mulig. Varmt vann er et enkelt og tilgjengelig verktøy. Skru på varmtvannet, gjerne så varmt som mulig. La det renne i 5 – 10 minutter. Følg med, ikke gå noe sted. Du må aldri sette på vann i bolig og forlate vannet på. På denne måten skyller du rørene rene og fjerner eventuelle matrester og fett i rørene.

Helt tett rør på kjøkkenet

Tett rør kjøkken? Hvis rørene først har blitt helt tette anbefaler vi deg å ta kontakt med oss. Når rørene er tette er det viktig å stoppe all bruk av vann i boligen til rørene er åpnet igjen. Alt vann du bruker risikerer du å få inn i boligen/bygningen. Dette kan forårsake store og dyre vannskader. Kjøkkenet er ikke et våtrom. Tette rør på kjøkkenet kan føre til vannsøl, vannlekkasjer og skader. Har du tett rør på kjøkken er det viktig at du tar forhåndsregler og er forsiktig. 

Rørinspeksjon tett kloakk forsikring

Doen er tett, men hvorfor? Det kan være mange grunner til tett toalett, eller tette rør generelt. Rørinspeksjon er et viktig verktøy og ofte en veldig god investering. Tette kloakkrør kan åpnes, men uten inspeksjon vet vi ikke hva som er årsaken til problemene, eller hvor problemene befinner seg.

Det er vanlig at forsikringsselskapene ønsker at du utfører rørinspeksjon i sammenheng med arbeidene. Da får bade du og forsikringsselskapet svar på hvordan avløpsrørene ser ut og hvilken utbedring som er nødvendig. Vi utfører rørinspeksjon og har rørinspeksjonskamera i våre spylebiler. Hos oss får du raskt hjelp med alt sammen.